Τίποτα δεν είναι όπως παλιά…

Αρθρο του Γρηγόρη Παλούμπη

Ο Παναιγιάλειος ανηφόρισε για τα Καλάβρυτα σήμερα, μπαίνοντας έτσι στο δεύτερο και βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, όπου ο Σεροπιάν και οι παίκτες θα χτυπήσουν… ΚΟΚΚΙΝΟ με στόχο να φτιαχτεί μία νέα ομάδα, η οποία πλην των ίδιων -κατά τα 2/3-… υλικών δεν θα θυμίζει την περυσινή και τίποτα πια δεν θα είναι όπως παλιά.  
Γυρίστε τη μνήμη σας πίσω και σκεφτείτε τι υπήρχε πέρυσι τέτοια εποχή όπου και πάλι η ομάδα ετοιμαζόταν να φύγει για τα Καλάβρυτα. Τεράστιο άγχος, κενά στο ΜΕΛΑΝΟΛΕΥΚΟ ΠΑΖΛ, τρέξιμο για να επιτευχθούν οι συμφωνίες με ποδοσφαιριστές που ήθελε ο κόουτς να φέρει στην ομάδα, ΑΓΩΝΙΑ για την επιστροφή της ομάδας στην δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, αγωνία για ότι έπρεπε να γίνει ώστε ο σύλλογος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κατηγορίας και στις παλιές «ΑΜΑΡΤΙΕΣ» που ξεκίνησαν να εμφανίζονται και οι οποίες έπρεπε με κάποιο τρόπο να τακτοποιηθούν.
Τα θυμάστε, τα θυμόμαστε, αν και μοιάζουν τόσο μακρινά…
Τα πολύ δύσκολα, όμως, ΠΕΡΑΣΑΝ για τον Παναιγιάλειο σε μία χρονιά που κατάφερε να κερδίσει πολλά. Δεν είναι η πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα, η πέμπτη θέση (ουσιαστικά τέταρτος) στη βαθμολογία, ούτε ότι έφθασε μία ανάσα από τα μπαράζ ανόδου που θα του έδινε μεγάλη οικονομική ΑΝΑΣΑ και το γενικότερο συμμάζεμα των οικονομικών υποχρεώσεων του συλλόγου (καταβλήθηκαν περίπου 205.000 ευρώ σε παλιές αμαρτίες)
Είναι πάνω απ’ όλα η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ που υπάρχει στην συντριπτική πλειοψηφία του «μελανόλευκου» κόσμου. Αυτό που όλοι πιστεύουν πως ακόμη κι αν δεν υπάρχει οικονομική άνεση, θα βρεθεί ο τρόπος για να ανταποκριθεί η ομάδα στις υποχρεώσεις της.
Ολοι ξέρουν επίσης ότι είναι επιτυχία της διοίκησης η παραμονή μεγάλου αριθμού ποδοσφαιριστών, σύμφωνα με τα δικά της θέλω και το δικό της προγραμματισμό. Παράλληλα η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί -απομένουν 1-2 ακόμα κινήσεις- και σίγουρα η αργοπορία στην ολοκλήρωση της στελέχωσης του ρόστερ οφείλεται στο γεγονός ότι πρέπει να ξεπεραστούν -ή αν θέλετε- να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένα ΕΜΠΟΔΙΑ. Όταν δεν σου περισσεύουν τα λεφτά, όταν θέλεις να ψωνίσεις με τους δικούς σου φερέγγυους (αποδεδειγμένα σε όλη την ποδοσφαιρική πιάτσα) τρόπους, πρέπει να μάθεις να περιμένεις, να έχεις υπομονή. Κάποιες φορές μάλιστα μπορεί να το πληρώσεις, κιόλας, χάνοντας παίκτες που αν ήθελες να το παίξεις ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ άνετος, θα τους έκλεινες για πλάκα.
Ετσι, όμως, είναι υποχρεωμένος να δουλεύει ο Παναιγιάλειος, έτσι έχει μάθει να σέβεται κάθε… ευρώ που έχει στη διάθεσή της η διοίκηση, με απώτερο πάντα ΣΚΟΠΟ να γίνει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα.
Και μία σημαντική διευκρίνιση. Γράφοντας για τα πολύ δύσκολα που πέρασαν, μην φανταστεί κανείς ότι η νέα χρονιά θα είναι εύκολη και στρωμένη με… ροδοπέταλα για τον Παναιγιάλειο. Αντίθετα, μάλιστα, θα είναι πολύ δυσκολότερη. Τα πολύ δύσκολα που πέρασαν αφορούσαν την επιβίωση. Αυτή έχει εξασφαλιστεί.
Οταν, όμως, κατεβαίνεις υποχρεωτικά για να πρωταγωνιστήσεις προκειμένου να ανανεώσεις -τουλάχιστον- τη συμμετοχή σου στην κατηγορία, το σίγουρο είναι ότι θα σε περιμένουν και οι αντίπαλοι που έχουν τον ίδιο στόχο και παράλληλα λιγότερα ή περισσότερα προβλήματα από σένα. Θα είναι υποψιασμένοι, μετά την περυσινή πετυχημένη πορεία σου και θα προσπαθήσουν να σου βάλουν… παγίδες.
Καλό είναι να τα αναφέρουμε κι αυτά, να τα θεωρήσουμε δεδομένα και το κυριότερο να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να τα αποφύγουμε…

ΥΓ: Η δεκαπενθήμερη παραμονή στα Καλάβρυτα αναμένεται να είναι πολύ δύσκολη για τους ποδοσφαιριστές, αναφορικά με τη σκληρή δουλειά που καλούνται να ανταποκριθούν. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευχηθούμε σε όλους τους ανθρώπους του συλλόγου (παίκτες και παράγοντες) να έχουν προπάντων υγεία, δύναμη και να τους υπενθυμίσουμε ότι και φέτος ΔΕΝ θα είναι μόνοι τους στην νέα προσπάθεια…

Posted on 28/07/2014, in Αρχική. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε